Емисије

Данас актуелно 29. мај 2015

31:59 минута (4.58 МБ)

Bona fides - Млади и друштвене мреже

Tagged:
60:01 минута (10.31 МБ)

У овом издању магазина о друштвеним наукама говоримо о друштвеним мрежама

Протојереј-ставрофор др Милош Весин је у Коларчевој задужбини у Београду одржао предавање „На „друштвеним" мрежама нас има. А на молитвама?". Данас се суочавамо са великом променом свести, посебно деце и младих, а родитељи морају да предају деци дисциплину, закључио је предавач.

Рађајте се и множите се LII

57:07 минута (9.81 МБ)

Др Светомир Бојанин, дјечији психијатар и дугогодишњи професор Дефектолошког и Медицинског факултета и аутор великог броја наслова посвећених менталном здрављу дјеце (између осталих и чувене књиге "Школа као болест") одржао је током претходне године у Градској библиотеци "Карло Бјелички" предавање на тему "Психотерапија као феномен грчко-хришћанске традиције".

У вечерашњој емисији нашим слушаоцима доносимо тонски запис овог, као што смо и навикли интересантног, професоровог излагања.

Данас актуелно 28. мај 2015

25:11 минута (3.61 МБ)

Данас актуелно 27. мај 2015

46:10 минута (6.61 МБ)

др Здравко Кривокапић: "Наука и религија са освртом на Нојеву барку“

45:57 минута (7.89 МБ)

Редовни професор Универзитета Црне Горе др Здравко Кривокапић и професор Богословије Св. Петра Цетињског у суботу вече, уочи седме Недеље по Васкрсу, Недеље Св. Отаца, одржао је предавање и презентацију на тему "Наука и религија са освртом на Нојеву барку“ у Светосавском даму поред Цркве Св. Ђорђа и 42 момишићка мученика у подгоричком насељу Момишићи у оквиру часова вјеронауке за одрасле који се одржавају сваке суботе након вечерње службе.

Данас актуелно 26. мај 2015

25:44 минута (3.69 МБ)

Данас актуелно 25. мај 2015

34:13 минута (4.9 МБ)

Питајте свештеника

93:32 минута (16.06 МБ)

Гост емисије"Питајте свештеника" био је Протојереј Јован Радовић парох Подгорички.

 

 

Данас актуелно 24. мај 2015

22:30 минута (3.23 МБ)

Јерусалим од злата CXCIII

99:09 минута (11.35 МБ)

Ове недеље, у колажном издању емисије слушате како је „Јасеновац виђен из Свете земље“ о чему говори Влaдика Пакрачко – славонски Г. Јован гостујући у Епархији Зворничко – тузланској. На самом почетку доносимо занимљиву информацију о томе како је „Јасеновац“ био предемет судског рочишта у Паризу чији је актер Боб Дилан. У другом дијелу емисије слушате занимљиве информације из Свете земље.

О језику роде да ти појем CLXIV

34:00 минута (5.84 МБ)

Слушате дио вечери са проф. др Јасмином Ахметагић које је одржано у просторијама Матице српске - Друштво чланова у Црној Гори, испуњено полемичким књижевно-теоријским тоновима.

Православна Русија CLXXVI

30:13 минута (5.19 МБ)

Посвећена је надалеко чувеном старцу Николају Гурјанову, који се подвизавао на острву Залити.

 

 

Данас актуелно 23. мај 2015

28:10 минута (4.84 МБ)

Свети Кирило и Методије

13:24 минута (2.31 МБ)

Браћа рођена, родом из Солуна, од родитеља знаменитих и богатих, Лава и Марије. Старији брат Методије као официр проведе десет година међу Словенима (македонским) и тако научи словенски језик. По том се Методије удаљи у гору Олимп и предаде монашом подвигу. Ту му се придружи доцније и Кирил (Константин). Но када хазарски цар Каган потражи од цара Михаила проповеднике вере Христове, тада по заповести царевој ова два брата буду пронађени и послати међу Хазаре.

Архиепископ охридски Г. Јован: „Да сви будемо једно“!

Tagged:
65:35 минута (11.26 МБ)

Његово Блаженство Архиепископ Охридски Митрополит Скопски г. Јован одржао је 22. маја 2015. године предавање у великом амфитеатру Православног богословског факултета Универзитета у Београду под називом „Да сви будемо једно", у организацији Студентског парламента Православног богословског факултета и Светосавске омладинске заједнице Архиепископије београдско-карловачке. Предавању су, поред великог броја студената, присуствовали и епископи брегалнички Марко и стобијски Давид.

Представљајући православно виђење јединства Цркве, заједнице човека и свега створеног са Богом, архиепископ Јован је истакао да је оно у суштинској вези са хришћанским начином живота, као у случају многих који су претрпели гоњења у Републици Македонији.

Хришћани говоре о Богу и животу LXVI

76:15 минута (13.09 МБ)

Гост монаха Арсенија (Јовановића) у овој епизоди емисије био је историчар умјетности г. Душан Миловановић музејски савјетник МПУ у Београду, који је више од 30 година био на челу истраживачког тима МПУ при манастиру Хиландар.

"Будите најбоље оно што јесте"-поручује, између осталог г. Миловановић.

World of Orthodox Christian spirituality XXXIV

51:30 минута (8.84 МБ)

The way, the truth, the life.

Hi there, and greetings to everyone seeking and hoping to find the true meaning of life, those sick and tired of this poisonous world whose soul and spirit are bleeding, and of the emptyness and futility of this materialistic civilisation.

Welcome to our radio show-The way, The truth, the Life. Welcome to our world of supreme love and immortality, where all human hopes are fulfilled.

Welcome to the world of Orthodox Cristian spirituality, a world now unkown to the West which once had the key , but lost it a long time ago, the key that has an answer to every question.

Данас актуелно 22. мај 2015

31:13 минута (5.36 МБ)