Емисије

Данас актуелно 23. август 2014

30:00 минута (5.15 МБ)

Хришћани говоре о Богу и животу XXIX

63:36 минута (10.92 МБ)

О Богу и животу говори Протојереј-ставрофор Гојко Перовић Ректор Цетињске Богословије.

Уредник емисије монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог.

 

Музичка енциклопедија CVI

36:26 минута (6.26 МБ)

У емисији "Музичка енциклопедија" можете чути филмску музику композитора Џери Голдсмита. Аутор и водитељ емисије Марија Станишић.

 

Данас актуелно 22. август 2014

30:00 минута (5.15 МБ)

Монах Арсеније (Јовановић): "О љубави и љубавима"

Tagged:
96:33 минута (16.58 МБ)

У емисији Катедра доносмо тонске записе са двије Трибине за младе, које су у манастиру Острог одржане 5. и 13. августа 2014. године а на којима је монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог говорио о Љубави и љубавима и о посту и још понечему.

Црква и Свијет - Митрополит Иларион Алфејев I

Tagged:
30:53 минута (5.3 МБ)

Ова седмица тематски је посвећена Митрополиту волоколамском г. Илариону Алфејеву, једном од најутицајнијих архијереја најмоћније помјесне цркве на свијету, али и изузетног сада већ зрелог теолога.

У овој емисији слушајте текстове:
- Позив
- Теолошко образовање у 21. вијеку

У паузама слушамо композиције Митрополита Илариона, а у овој емисији изабрали смо "На водама вавилонским" и "Свјете тихи".

World of Orthodox Christian spirituality XVIII

57:26 минута (9.86 МБ)

The way, the truth, the life.

Hi there, and greetings to everyone  seeking and hoping to find the true meaning of life, those sick and tired of this poisonous world whose soul and spirit are bleeding, and of the emptyness and futility of this materialistic civilisation.

Welcome to our radio show-The way, The truth, the Life. Welcome to our world of supreme love and immortality, where all human hopes are fulfilled.

Welcome to the world of Orthodox Cristian spirituality, a world now unkown to the West which  once had the key , but lost it a long time ago, the key that has an answer to every question.

Данас актуелно 21. август 2014

30:00 минута (5.15 МБ)

Византија земља живих VII

29:49 минута (5.12 МБ)

Љепотица Босфора - Црква премудрости Божје - Аја Софија

У овој емисији јерођакон Јаков сабрат манастира Цетињског говори нам о градњи цркве Премудрости Божје, Аја Софије.

 

Данас актуелно 20. август 2014

28:28 минута (4.89 МБ)

Митрополит Амфилохије на Преображење служиo Литургију на Кључком Тавору

79:22 минута (13.63 МБ)

У овој емисији слушамо тонски запис са Бјеласице, гдје је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио на Преображење Господње са свештенством Свету службу у цркви посвећеној овом празнику на Кључком Тавору. Црква Преображења Господњег на Кључком Тавору копија је срушене цркве Светог Петра Цетињског на Ловћену.

Вјером кроз живот, 19. август 2014

78:45 минута (13.52 МБ)

Емисија о животу и раду особа са инвалидитетом

У овој емисији слушајте:
- У организацији Министарства вањских послова и европских интеграција Црне Горе у Подгорици је одржан округли сто на тему "Процес интеграција са ЕУ и особе са инвалидитетом". На скупу су говорили главни преговарач у процесу преговора са Европском унијом Александар Андрија Пејовић, предсједник одбора за родну равноправност у Скупштини Црне Горе Нада Дробњак, секретар министарства рада и социјалног старања Никола Дедејић, извршна директорка Удружења младих са хендикепом Црне Горе Марјана Горановић и министар за људска и мањинска права Суад Нумановић.

Данас актуелно 19. август 2014

40:44 минута (5.84 МБ)

Умировљени Епископ Атанасије: "Преображење Господње и наше преображење"

47:27 минута (8.15 МБ)

Поводом празника Преображења Господњег, из архиве нашег Радија, доносимо предавање Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа Захумско - херцеговачког Г. Атанасија (Јевтића) на тему „Преображење Господње и наше Преображење“ које је одржао у петак 12. августа 2012. године у Парохијском дому на Жабљаку.